Nia

Nia betekent Neuromuscular Integrative Action. Vrij vertaald betekent dit “de actie die lichaam en geest
verbindt”. Nia is een sport. Het is een techniek waarin verschillende bewegingsvormen samenkomen in
een energieke en vrolijke work-out. Nia combineert de kracht van Martial Arts (Tai Chi, Taekwondo en
Aikido) met de speelsheid en energie van dans (Jazz, Modern en Duncan dance). Yoga, Feldenkrais en
Alexander Techniek worden daar als bewegingsleer aan toegevoegd.

Dansen dansen en nog eens dansen. Omdat je bij dat gevoel van vreugde uitkomt.
En soms niet, dan ontmoet je iets anders: Jouw kracht, jouw lichaam.
Precies zoals het is. Precies goed. Jouw eigen-wijsheid. Man, wat mooi!

Nia

Joy of Movement
Het belangrijkste principe van Nia is Joy of Movement: plezier ervaren tijdens bewegen en vanuit daar stappen zetten naar een gezonder en bewuster lichaam. De expressieve en ook ingetogen ritmische bewegingen stimuleren fysieke, emotionele, mentale en spirituele groei. Je maakt contact met lichaam en geest en leert luisteren naar de signalen van je lichaam.

Music, Movement, Magic
In de combinatie van sporten en tegelijkertijd plezier hebben ligt de ‘magie’ van Nia. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd en je ontwikkelt conditie, vitaliteit, kracht en lichaamsbewustzijn. Bovenal geeft Nia je plezier in bewegen zonder te presteren. In de les is gelukkig veel ruimte voor expressie, humor en luchtigheid!

Voor iedereen
Nia gaat uit van ‘The body’s way’: de manier waarop het lichaam oorspronkelijk gebouwd is en wil bewegen. Daarnaast gaat Nia uit van ´Your body’s way´: de bouw en vorm van jouw lichaam met al zijn unieke kenmerken. Elke les kan dan ook door iedereen op zijn persoonlijke niveau en intensiteit gedaan worden. De bewegingen worden aangegeven en daarbinnen ga je zelf op zoek naar vormen die bij jou passen. Er is geen goed of fout. Geen enkele ervaring, conditie of leeftijd is dan ook vereist. Ook is er soms geen vorm en ben je vrij om helemaal op te gaan in de muziek en je eigen dans.

Wat Nia je kan geven
Vergroot kracht en zelfvertrouwen! Stimuleer de 7000 zenuwuiteinden onder je voeten door te dansen op blote voeten. Yes!
En er zijn nog zoveel meer redenen om te dansen. Om te bewegen, te voelen, lachen en zweten; plezier, conditie en kracht in één workout. Nia vergroot jouw creativiteit, zelfexpressie en lef. Je leert luisteren naar de signalen van je lichaam. Je ervaart emotionele ontlading, veerkracht, verhoogde vitaliteit en ontspanning gevolgd door gevoel van eigenwaarde en zelfliefde.
Adem uit..

Een les brengt lichtheid en plezier. Focus en aandacht. Beide voeten op de grond.
Welkom thuis.

Freedance! Jij en de muziek. Geen vorm, geen leider, geen mind. Kun jij
dansen hoe je wil. Jij en de muziek. Jij en je lijf. Het is makkelijker dan je
denkt want naast de bezielde muziek komt de inspiratie overal vandaan…

Nia